Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Seaflea Minimost

Seaflea Minimost apod. 10 roků 4 měsíců #3443

• richard
  • Zkušený
  • Obdržená poděkování 7
Já myslím že by jsi se nad tím měl ještě zamyslet :-) pokud chceš použít lanové řízení. Schválně jestli přijdeš na důvod, když odmítáš vyzkoušené postupy (tradice jak ty říkáš)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Seaflea Minimost apod. 10 roků 4 měsíců #3444

• Viky
  • Bůh
  • Obdržená poděkování 38
Jediny co mne napada je, ze když se to sekne, tak na to nedosahnu. Celkem uvazuju o dvou moznostech:
1) dat tam místo ocelového lanka snuru, ta jde kdyztak uříznout.
2) ocelovy lano dat dost tlusty (třeba 6mm), aby se nekousalo, nedavno jsem potkal lanko zality v plastu, to by se mi libilo.

Na klasickym kladkovym rizeni dokola kolem lodi se mi nelibi to, ze když za to clovek veme, tak to muze pomerne snadno vyrvat, jsou tam dost velky sily. Na Romane jsem musel diry v trupu po vytrzenejch kladkách slozite zalepovat a to nejsem urcite jedinej, kdo to mel na lodi vytrzeny. Kdybych nekdy delal kladkovy rizeni, tak bych chtěl kladky na rozpernou tyc a to nejde všude.

Jinak důvod proc chci to tahat vnitrkem je ulozeni motoru - ma tak trochu debilne udelanou nohu a na to, aby se s nim lehko otáčelo, potrebuju zatahnout za motor smerem dopředu. Mimoto lanko protahnu na jednu dvojici kladek prakticky bez ohybani az k motoru.

Seaflea Minimost apod. 10 roků 4 měsíců #3445

• richard
  • Zkušený
  • Obdržená poděkování 7
Kladky si vyrvou lidi sami napínákem a ne sílou motoru (když to má pákový řízení tak to udržíš v jedný ruce) a na řízení stačí 3,15 nerezový lanko.
Chlapče zamysli se je to tvůj boj :-)

Seaflea Minimost apod. 10 roků 4 měsíců #3446

• maxik1958
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 437
No, a hlavně tam nedávej to lanko v plastu !!! Na tom berlínským člunu to bylo, a plast zůstal zaseklej v kladce hned na první plavbě, bezva zážitek, ještě že to jede jen pomalu, jinak jsme byli součástí labského břehu ;)

Seaflea Minimost apod. 10 roků 4 měsíců #3447

• Viky
  • Bůh
  • Obdržená poděkování 38
Dle mych planu bude kladka menit směr lanka jenom asi o 30°, tam se myslim snese leccos, i to co není uplne koser. Stále vic se mi libi snura místo oceli.

Seaflea Minimost apod. 10 roků 4 měsíců #3448

• richard
  • Zkušený
  • Obdržená poděkování 7
Co rybářský vlasec ??? ten se nekousne určitě :woohoo: Připomínáš mi jednoho kamaráda taky vymýšlí ptákoviny a má přezdívku " vynálezce slepých uliček" :woohoo:
Poslední úprava: 10 roků 4 měsíců od richard.
Vygenerováno za 0.128 sekund