Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Finn dinghy

Finn dinghy 12 roků 2 týdnů #863

• maxik1958
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 437
Hm, taky jsem kdysi uvažoval, že u Vládi nechám podýhovat canoi, a rozmyslel jsem si to, Co vyzkoušet místo epoxydu kontaktní lepidlo? :whistle:
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Finn dinghy 12 roků 2 týdnů #864

• Ondrais
  • Profík
  • Obdržená poděkování 20
Nakoupil jsem si SOUDAL 66A, je to nějakej ten polyuretan s vysokou odolností proti vodě. Tak bych to zkusil asi tím...

Jen nevím moc jak vlastně na to..? :

Nějak si vyříznout tu dýhu podle šablony a lepit po proužcích? Vždy zatěžkat překližkou a zasvorkovat? Co pak s vytékajícím lepidlem po okrajích? aby tam pak šel přiložit další pruh dýhy.

Nevím ani jestli se okraje musejí ještě nějak zaříznout aby k sobě jednotlivé plátky dýhy přesně pasovaly.

Vláďa mi říkal, že se mi to takhle nepovede udělat rovně. Že se to bude vlnit. Ale já si teď nemůžu vubec dovolit do toho investovat :-/

Finn dinghy 12 roků 2 týdnů #865

• pepin
  • Bůh
  • Obdržená poděkování 29
A co www.laminatyprotruhlare.cz/lepidla-bosti...ez-pouziti-lisu.aspx já jsem tochtěl zkusit,ale nakonec jsem stříkal polyuretanem.

Finn dinghy 12 roků 2 týdnů #866

• maxik1958
  • Administrator
Lepím bublinkama os Soundalu kde co, ale dýhování bych se bál. Myslel jsem požít kontaktní lepidlo ( něco jako Chemoprén) Dělá se specielní, už ve spreji, a je do 90ti stupňů Celsia, lepím s tím tapecy do aut, aby to vydrželo v horku, normální Chemopren je tak do 50ti B)

Finn dinghy 12 roků 2 týdnů #867

• Ondrais
  • Profík
  • Obdržená poděkování 20
bublinkama od Soudalu myslíš 66A? To lepidlo mám, chtěl jsem s tim tu dýhu právě lepit...

Teď bych nejdřív potřeboval vyřešit, jak podýhovat tady ten profil ohybu. Je dlouhej asi 2m ale tak dělal bych to po částech.

obrázek je tak 1:1, takže čtvereček je 5mm.

Nějaký kopito vyrobit? Ale jak? Nebo to nažehlit?

z pravé strany bych se tam dostal pod to svorkama.

Poslední úprava: 12 roků 2 týdnů od Ondrais.

Finn dinghy 12 roků 2 týdnů #868

• maxik1958
  • Administrator
Ondro, to kontaktní lepidlo funguje tak, že nastříkáš obě plochy, necháš zavadnout, a potom přitlačíš, a třeba zaválečkuješ. Nepotřebuješ žádné svorky. Ano bublinky myslím 66A, ale když nemůžeš pod lis, na dýhování bych ho nedoporučil, protože každou malou nerovnost bude nadzvedávat pěněním. To už by byl lepší epoxy, ale ten musíš taky dobře stáhnout ! To kontaktní lepidlo se mi jeví jako nejjednodušší metoda
Poslední úprava: 12 roků 2 týdnů od maxik1958.
Vygenerováno za 0.155 sekund