Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Variant- Just For Fun

Variant- Just For Fun 11 roků 9 měsíců #1095

• taag
  • Profík
  • Obdržená poděkování 15
Soudal patří jen na jedu ze dvou lepených ploch. Prostě toho tam dáváš moc.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Variant- Just For Fun 11 roků 9 měsíců #1096

• maxik1958
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 437
Jo ty by mohlo fungovat, nebo lepit dýhu mokrou, to zavře póry....

Variant- Just For Fun 11 roků 9 měsíců #1100

• Jirka01
  • Profík
  • Obdržená poděkování 10
Zkoušel jsem lepit "Soudalem bez bublin" pár rozpraskaných a napovrchu odloupaných překližek, co mám na podlaze a také kus prasklého prkna a bez problémů. Na to prasklé prkno si dovedu představit bubliny, aby to lépe zateklo. Na dýhu bude možná dobré použít lepidlo bez bublin.
Zkusil jsem pak natřít zalepenou překližku, kde jsem na povrchu lepil odfouklou dýhu (jak se to namočilo do vody, když při dešti zateklo do lodi) levnějším Luxol-lodním lakem a taky dobrý. Lak se pěkně nasákl do povrchu a při druhém nátěru udělal už tvrdou ochranu vrstvu. Tonkin je asi nejlepší, ale todle udělá taky dost parády za poloviční cenu a rychleji zaschne.
Poslední úprava: 11 roků 9 měsíců od Jirka01.

Variant- Just For Fun 11 roků 5 měsíců #1560

• Standa
  • Profík
  • Obdržená poděkování 7
Tak tohle vlákno jsem si už několikrát přečetl. Sem tak nějak v podobné situaci. Zajímá mě co dál se událo na Variantu ? Řešíl si třeba WC a podobně? Jaké výpravy jsi podnikl? Napiš a dej sem nějaká fota.B)

Variant- Just For Fun 11 roků 5 měsíců #1587

• Jirka01
  • Profík
  • Obdržená poděkování 10
Ahoj,
Letos jsme dopluli jen do Davle a nadruhou stranu ke zdymadlu v Troji. Povodeń vyřadila načas zdymadla v Modřanech, Na Štvanici a v Troji a i splavnost některých úseku dál a tak jsem ani nic neplánoval, spíše zkušel loď a zkoumal co se dá vylepšit.

WC na takto velké loďi lze řešit rozumně jen přenosným chemickým záchodem, nejlepší je však někde si zakotvit a zajít na břeh.
Přes zimu budeme měnit již letíté a přicpané hlavní vzdušníky karburátorů, také mám již objednané díly pro výměnu palivové pumpy. Nasadíme lehčí lodní šroub, neboť původní neumožnuje dosáhnout plný výkon motoru. Chceme také natrimovat lépe sklon šroubu a pár dalších drobností související s běžnou údržbou.
Další vylepšení uděláme na zastřešení lodi, použime silnější zadní vzpěry a budou z pevnějšího dřeva, asi buku, nebo dubu.
Ještě chci pořídit nějaké menší fendry vyrobené z pletených lan a umístít je trvale do míst,kde dochází často k poškrábání lodí, nejpíš si něco sám vyrobím na míru lodí,mám pár nápadů.
Jirka

Variant- Just For Fun 11 roků 5 měsíců #1588

• taag
  • Profík
  • Obdržená poděkování 15
Ahoj Jirko, Buk bych nepoužíval, je moc náchylný na změny vlhkosti. Dub bude ok, nebo zkusit něco z mahagonu.
Vygenerováno za 0.180 sekund